Æblefritter (6+ mdr.)

Æblefritterne hér er nogle små, sprøde hapsere, som er geniale til både baby og forældre! 😉

De kan spises som en hurtig snack eller indgå som en del af et hvilket som helst måltid - du bestemmer, der er ingen regler!

 
Jeg lader skrællen sidde på æblet, når jeg laver dem, men hvis du ikke har det godt med det af hensyn til baby, så kan du uden problemer skrælle æblet inden du skærer det ud. Så er der i hvert fald ingen, der skal slås med den.
 
Æblefritterne kan laves både med og uden mælk og æg, så de kan således også laves i en allergivenlig version.
Desuden kan de laves både i form af æblebåde samt med revet æble og med æbletern. I opskriften hér har jeg brugt æblebåde.


Æblefritter

Æblefritter

Giver 1 stor portion (lavet af 3 æbler)
Tid i alt: 40 min.
Kan fryses!
 

Ingredienser

  • 3-4 æbler
  • 1 æg
  • 2 dl havregryn, finvalsede
  • 1 dl hvedemel
  • 2 dl mælk
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 drys kanel
  • Olie til stegning
 
Allergivenlig version:
Undlad mælk og æg og tilføj i stedet 2 1/2 dl plantedrik - jeg har brugt havredrik og det fungerede super!
 

Fremgangsmåde

  • Skyl æblerne, skær dem over og fjern kernehuset.
  • Skær herefter æblerne i tynde æblebåde - gerne omkring 2-3 mm. Det er vigtigt, at de er tynde, så de bliver møre på panden uden at skulle ligge der for længe (så vil dejen få for meget).
  • Bland de resterende ingredienser sammen i en stor skål.
  • Smid æblerne i dejen og vend dem forsigtigt rundt - pas på, de ikke knækker.
  • Opvarm en pande med rigeligt olie og steg herefter æblerne. Skru lidt ned for varmen (fra høj til middel), når æblerne er kommet på. De skal blive brune, men det kan være svært at styre, hvis varmen er for høj hele vejen.
  • Smid evt. de stegte æbler på en tallerken med køkkenrulle, så den kan suge lidt af olien.
  • Skru lidt ned for varmen inden du putter nogle nye æbler på panden og skru op igen, når de alle er kommet på.
  • Fortsæt sådan indtil alle æblerne er stegt (ELLER: Hvis du bliver træt undervejs, så kan du sagtens gemme dej+æbler til næste dag/senere og fortsætte der 😉).
  • Servér evt. med vaniljeyoghurt til som dip - det smager virkelig lækkert!
 

Velbekomme!

3 kommentarer

  • Vores søn på 7 måneder er helt vild med dem. 😍

    Nanna Erdem Christensen
  • Når man laver dem med æbletern/strimler fungerer det også rigtig godt at stege dem som pandekager i et godt lag smør.

    Camilla
  • Kan man ikke lægge æblerne ind i ovnen og bage dem der..?😊

    Pia

Indsend en kommentar