Bananbrød (6+ mdr.)

Bananbrødet her har jeg bagt i årevis efterhånden. Det er blødt, sødt og kan fx spises til morgenmad! Og jeg har tilsvarende justeret opskriften, så den nu er endt et sted, hvor jeg virkelig synes, at brødet bliver saftigt men uden at blive for klægt. Nu sidder den lige i skabet og jeg bager det flere gange om måneden, for det forsvinder simpelthen nærmest i det sekund, det er kommet ud af ovnen!

Jeg tilføjer som regel altid chokolade, fordi... ja - fordi jeg ikke kan lade være og fordi det smager godt. Der behøver ikke altid være anden grund end dén, vel? ;)
Men man kan selvfølgelig helt lade være - eller tilføje noget helt andet. Jeg flækker nogle gange en banan og lægger den på toppen inden bagning, fordi jeg synes det ser hyggeligt ud og smager dejligt. Vær dog påpasselig med at tilføje bær og frugt i selve dejen, da væsken herfra kan gøre brødet klægt.
 
Når jeg fryser brødet, så skærer jeg det ud i skiver og fryser dem liggende fladt i en frysepose, altså ikke i lag - giver det mening? Når skiverne så er frosne, så kan man rumstere lige så tosset man vil med posen, men indtil da er det smart at skiverne ikke rører hinanden, for ellers fryser de sammen. På dén her måde kan du meget lettere tage en enkelt eller to skiver op ad gangen. :)

Bananbrød

Bananbrød

Giver 1 stort bananbrød eller cirka 12-15 muffins
Tid i alt: Cirka 80 minutter.
Kan fryses!
 

Ingredienser

  • 5 bananer (+ evt. en ekstra til toppen)
  • 5 æg
  • 5 dl havregryn (både grove og fine fungerer)
  • 1 dl mel (brug den du har - jeg bruger ofte grahamsmel, speltmel eller hvede)
  • 3 spsk fedtstof (brug fx smeltet smør eller en smagsneutral olie, du godt kan lide)
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 1/2 tsk bagepulver
  • 1/2 dl mælk/plantedrik/hvad du foretrækker
  • 1 knsp salt (kan undlades)
  • 40 g hakket chokolade (kan undlades)
 

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Smid alle ingredienserne - pånær chokoladen og den ekstra banan til toppen - i en skål/blender, og blend det til en ensartet dej.
  • Hak chokoladen og vend den i dejen.
  • Hæld dejen i en 1,3 liters brødform foret med bagepapir.
  • Skær den ekstra banan midtover og placer den i dejen, på toppen.
  • Bag brødet på midterste rille i cirka 60 minutter - måske mere, måske mindre - hold øje! Og prik evt. brødet med et grillspyd eller lignende og tjek om der hænger dej ved. Hvis der gør, så giver du bare brødet lidt flere minutter i ovnen.
TIP! Hvis du hellere vil lave muffins, så vil jeg anbefale, at du bruger silikonemuffinforme og bager dem i 10-15 minutter.
 

Velbekomme!

1 kommentar

  • Hvordan opbevarer du det efterfølgende.? Skal det være i køleskabet eller stuetemperatur ?

    Anne sofie

Indsend en kommentar