Blåbærsmør (6+ mdr.)

Smuk og smagfuld blåbærsmør til grød, brød og hvad du ellers har lyst til at bruge den til. To ingredienser, så er du i mål!

 
Første gang jeg lavede denne opskrift, lavede jeg den med hindbær. Det smager virkelig også godt - især på grød! Grunden til, at det lige blev blåbær denne gang, er uhyre simpel: Jeg havde ikke flere hindbær i fryseren. 😜
Det vil helt sikkert også smage godt med jordbær. Mulighederne er mange! Og her får du opskriften.

Blåbærsmør
 

Blåbærsmør

Giver 1 portion smør
Tid i alt: cirka 30 minutter
Kan fryses!
Holdbarhed på frost: 3 måneder - holdbarhed på køl: 5-7 dage (duft, smag og se på det)
 
 

Ingredienser

  • 130 g frosne blåbær
  • 180 g smør, usaltet
 

Fremgangsmåde

  • Tag smørret ud af køleskabet, skær det i mindre stykker og lad det stå og blive blødt på køkkenbordet.
  • Hæld de frosne blåbær i en gryde og giv dem et opkog i nogle minutter.
  • Sluk for blusset, hæld blåbærrene i en bred skål (så de ikke ligger i en stor klump, men kan bredes ud - så køler de hurtigere) og lad dem køle ned til nogenlunde samme temperatur som smørret (du kan med fordel stille skålen lidt i køleskabet).
  • Tjek temperaturen på blåbærrene efter 15-20 minutter. Hvis de ikke længere er brandvarme, er de klar til brug. De behøver ikke at være helt kolde.
  • Pisk smørret til en ensartet masse.
  • Hæld derefter blåbærrene i smørret og pisk igen - kun lige til det hele er blandet. Det gør endda ikke noget, hvis smørret ikke er helt ensartet. Jeg synes personligt, det er flot med lidt hvide pletter hist og her.
  • Put smørret i en bøtte eller i små fine silikoneforme og stil det i fryseren eller i køleskabet.
  • Hvis du ønsker en smørrulle, som den jeg har lavet, kan du placere smørret på et stykke husholdningsfilm med et stykke bagepapir ovenpå. Du kan også nøjes med husholdningsfilm - så er den nemmere at rulle - men jeg synes husholdningsfilmen bliver for slasket og "nasset", når man så skal pakke smørret ud igen.
  • Dernæst kan du rulle husholdningsfilmen og bagepapiret stramt om smørret, så det danner en pølse.
  • Læg "smørpølsen" i fryseren inden brug - så er det nemmest at skære fine skiver.
  • Servér som pålæg, som topping på grød eller måske som en del af fyldet i en snegl?

 

Velbekomme!

1 kommentar

  • Er det vigtigt at der bliver brugt usaltet smør? Eller kan saltet smør også bruges? :D

    Laura

Indsend en kommentar