Crispy blomkål (6+ mdr.)

Hvordan spiser man et helt blomkålshoved
på mindre end 10 minutter?

Ved at lave det til crispy blomkål! 😋

 
Altså, du behøver selvfølgelig ikke at spise det hele - der må også gerne være lidt tilbage til baby. 😉
Men det smager virkelig godt. Og det har på ingen måde noget med kedeligt prutkål at gøre! Når du transformerer blomkålen til disse sprøde banditter, så minder de faktisk mere om sprøde hotwings end om blomkål. Mega lækkert!
 
Ikke at jeg tror du behøver flere argumenter for at kaste dig over opskriften, men altså... det her er OGSÅ nice ved crispy blomkål:
 
🖐 Det sprøde ydre gør det nemt for baby at samle blomkålen op - og samtidig er den helt blød og lækker indeni.
🌱 Opskriften kan laves 100% vegansk og den er derfor også god til de små, der bøvler med allergi overfor æg eller mælk.
🍽 Crispy blomkål kan serveres som tilbehør, som en snack eller som et måltid i sig selv.
 

Til de voksne

Jeg har udeladt salten i opskriften, men de bliver altså next level, hvis de lige får et drys inden servering. Just saying. 😉

Opskriften er fra min bog Fra Mælkekind Til Madøre.

 
Crispy blomkål
 

Crispy blomkål

Ingredienser

🍽 Nok til 2 personer (... oversat til baby: hmm -10 babyer, måske?)
⏱ Tid i alt: 40 minutter
❄️ Kan fryses!
  • 1 blomkålshoved
  • 2 dl mælk/plantedrik
  • 2 1/2 dl hvedemel
  • 1 tsk løgpulver
  • 1 spsk paprika
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 tsk tørret dild
  • 3-4 dl pankorasp
  • 2-3 dl olie til pensling
 

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft og beklæd en bageplade med bagepapir.
  • Skyl blomkålshovedet så godt, du kan. Skær derefter blomkålshovedet ud, så du ender med at have mange små buketter - cirka på størrelse med din tommelfinger.
  • Bland mælk/plantedrik, hvedemel og krydderier i en skål. Det skal blive til en tynd dej - lidt ligesom en traditionel pandekagedej. Du kan i øvrigt sagtens undlade nogle af krydderierne eller skifte dem ud med nogle helt andre - prøv dig lidt frem. Det skal være sjovt!
  • Smid alle blomkålsbuketterne ned i dejen og vend dem godt rundt, så de bliver dækket over det hele.
  • Hæld pankorasp i en skål og vend hver blomkålsbuket i raspen - fuldkommen som når man panerer fiskefileter (eller camembertost, hvis man er til sådan en lille 70-/80'er klassiker 😉).
  • Placér de panerede blomkålsbuketter på bagepladen og bag dem i 10 minutter. Tag derefter pladen ud og hæld noget olie op i en kop/skål (start med 2 dl) og pensl alle blomkålsbuketterne. Sæt pladen tilbage i ovnen og bag blomkålen i 15-20 minutter mere. Vend dem eventuelt undervejs, hvis du har lyst - det er dog ikke strengt nødvendigt.
  • Lad blomkålsbuketterne køle ned til spisetemperatur og server dem som de er - eller eksempelvis med en dip af 1 dl creme fraiche, 2 spsk mayonnaise/færdiglavet dressing (jeg bruger hvad jeg har - for eksempel lidt pommes frites dressing/pizzadressing/pita kebab dressing/barbecuesauce og lignende), 1/2 tsk paprika, 1 drys løgpulver, salt, peber, citronsaft og lidt hakkede krydderurter.

Prøv også

- At pensle buketterne med barbecuesauce, når der er 5-10 minutter tilbage af bagetiden. Så er illusionen om hotwings altså komplet, det lover jeg dig! 🙌
- At friturestege buketterne, hvis du har mulighed for det. Det bliver de kun endnu mere sprøde og lækre af! 🔥

... Indrømmelse:

Normalt synes jeg blomkål er lidt hit'n miss (oftest miss). Men altså... Jeg kan snildt æde et helt blomkålshoved selv, når det er lavet sådan her. 😜

 

Prøv selv opskriften og fortæl mig endelig hvad du - og ikke mindst baby - synes om den ved at tagge mig @karlas_koekken på Instagram! 😍

Velbekomme!

Indsend en kommentar