French toast - babyvenlig (6+ mdr.)

Denne opskrift er en af mine mest populære opskrifter - og jeg forstår hvorfor, for det er også min ultimative favorit! Disse french toasts er lavet med banan i stedet for sukker og derfor er der mange, der har det bedre med at give dem til baby (ikke at der er noget i vejen med sukker, men det er en anden snak) - men de er i høj grad også godkendt til voksne. Faktisk kan jeg bedre lide denne version end den originale med sukker.

 
Noget andet genialt (haha, hør mig lige) ved opskriften er, at du kan bruge dine gamle brødrester - og både bondebrød, toastbrød, franskbrød og andre former for bløde brød, som kan suge lidt væske, fungerer fantastisk.
 
Jeg bruger vaniljesukker og kanel i opskriften. Det kan du selvfølgelig bare lade være med, hvis du ikke har lyst. Jeg synes dog, at det giver den helt rigtige french toast-oplevelse, så derfor tilføjer jeg det.
Kanel i større mængder bør undgås til de små - men i så små mængder, som disse french toasts indeholder, så sker der intet ved det. Desuden får de små højst sandsynligt heller ikke french toast hver dag. Men det er i bund og grund en beslutning, du selv skal tage - og have det godt med. :)

French toast - babyvenlig

French toast - babyvenlig

Giver 20-25 stk.
Tid i alt: 40 min.
Kan fryses!
 

Ingredienser

 • 1 banan
 • 1 æg
 • 1/2 dl mælk (brug den mælk, du foretrækker - MME er fx også super)
 • 1 knsp vaniljesukker (kan undlades)
 • 1 knsp kanel (kan undlades)
 • Cirka 3 skiver daggammelt bondebrød/toastbrød/andet blødt brød
 • Fedtstof til stegning
 

Fremgangsmåde

 • Mos bananen i en dyb tallerken.
 • Rør alle ingredienserne sammen (undtagen brødet).
 • Skær brødet i mindre stykker - eksempelvis som stave (5 cm lange og 2 cm brede) eller trekanter. Fjern skorpen fra brødet, hvis du har lyst - det gjorde jeg altid i starten, men den kan sagtens blive på.
 • Smid brødet i æggemassen og lad det ligge og suge væske til sig mens du opvarmer en pande med fedtstof.
 • Steg brødstykkerne ved middel varme til de er brune på begge sider.
 • Server som hurtig snack, som morgenmad eller som tilbehør til et måltid - alt er tilladt!

Velbekomme! 

2 kommentarer

 • De er simpelthen SÅ lækre ! Min datter elsker dem ! (Det gør jeg også 😍).
  Tusind tak for dine gode opskrifter 😍

  Kamilla Otte
 • Tak for mange gode opskrifter og inspiration. Hele den her verden med mad til babyer er rimelig ny for mig. Jeg skal derfor lige være ikke på, at jeg har forstået det rigtigt. Når du skriver, at ting kan fryses fx French toast, og man bruger mme, må man så godt opvarme dem igen?
  Jeg har nemlig læst et sted, at fx grønsagsmos med mme ikke må opvarmes igen. Så jeg er lidt forvirret over, hvad man må og ikke må ift mad med mme i.

  På forhånd tak.
  Mvh.
  Mette

  Mette

Indsend en kommentar