Mac'n'beef (6+ mdr.)

Hvis du er til en fusion mellem lasagne og mac'n'cheese - så er mac'n'beef helt sikkert noget for dig!

Eller okay... nu siger jeg lige noget, ik': Den her ret er simpelthen så god, at du SKAL lave den! 🤩😋
 
Jeg havde egentlig lyst til lasagne, men havde ingen lasagneplader tilbage. Til gengæld havde jeg en pose suppehorn. Og før jeg så mig om, var mac'n'beef blevet født! Her får du opskriften. Den er frit fra min hukommelse, da retten altså blev til i et meget inspireret øjeblik, hvor jeg ikke stod fremme med pen og papir. 🙈 Jeg håber, den duer alligevel!
 
Nå ja, forresten: Du behøver selvfølgelig ikke, at lave den med kød. Den fungerer helt sikkert super uden. Eller prøv at tilsætte noget veggiefars i stedet, måske?

 
 
 

Mac'n'beef

🍽 Giver 1 stor portion (4-5 personer)
⏱ Tid i alt: cirka 60 min.
❄️ Kan fryses!

Ingredienser

  • 1 løg, medium, skåret i tern
  • 3 fed hvidløg, presset
  • 1/2 zucchini/squash, revet eller skåret i tern
  • 2 gulerødder, medium størrelse, revet
  • 1 lille håndfuld knoldselleri, skåret i tern
  • 500 g hakket oksekød
  • 2 spsk paprika
  • 1 tsk røget paprika (kan sagtens udelades)
  • 1/2 spsk rosmarin, tørret
  • 1/2 spsk timian, tørret
  • 2 stk laurbærblade
  • 1 tsk løgpulver, tørret
  • 1 tsk hvidløgspulver, tørret
  • 1 spsk oksefond (den kan du sagtens udelade - jeg brugte det i stedet for salt, fordi jeg havde det)
  • 1 oksebouillonterning (kan erstattes med grønsagsbouillonterning)
  • 2 spsk tomatpuré (jeg bruger den på tube - men hvis du bruger på dåse, så svarer det cirka til en lille dåse på 70 g)
  • 2 brikker/dåser hakkede tomater
  • 1/2 l vand
  • 1 pose suppehorn (500 g)
  • 1 brik mornaysauce
  • Parmesan til toppen, revet (mængden afhænger af personlighed 😏)
  • Salt, peber og sukker/sirup til tilsmagning
  • Olie til stegning
 

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Skyl, hak og riv alle grønsagerne.
  • Sæt en mellemstor gryde på kogepladen, hæld lidt olie i og steg løg og hvidløg til løget er gennemsigtigt.
  • Skru helt op for kogepladen og tilsæt lidt mere olie samt de resterende grønsager. De skal tage lidt farve, men må selvfølgelig ikke brænde på, så hold øje! På vores kogeplade går det fx lynende stærkt.
  • Skru ned for kogepladen igen og hæld grønsagerne over i en skål, så gryden nu er tom.
  • Tilsæt olie til gryden igen og steg det hakkede oksekød - igen ved hård varme og uden at røre vildt og voldsomt i det. Lad det i stedet bare ligge. Gryderetter smager allerbedst, hvis kødet bliver brunet! Men igen: hold øje (brunet - ikke brændt). Skru ned, når det begynder at se ud som du vil have det.
  • Tilsæt grønsagerne til kødet igen, når kødet er brunet - og skru ned til medium varme, hvis du ikke allerde har gjort det.
  • Tilføj derefter alle krydderier samt fond, bouillon, tomatpuré, hakkede tomater og vand.
  • Rør rundt og smag til med salt, peber og eventuelt sukker/sirup. De fleste retter baseret på tomat har rigtig godt af en lille smule sødme - det fremhæver og afrunder smagen af tomat. Lad kødsaucen stå og simre imens du finder et ildfast fad frem og gør klar til at samle retten (fx: ryd op, riv parmesanost, åbn mornaysaucen og posen med suppehorn).
  • Husk at fiske laurbærbladene op, når saucen har simret lidt (min fik ikke lov at stå mere end 10-15 minutter).
  • Find dit ildfaste fad og hæld skiftevis suppehorn og kødsauce i fadet - ligesom når du laver lasagne. Saucen må ikke være for tyk, så hvis den er super tyk, skal du tilsætte lidt mere vand.
  • Afslut med mornay og parmesandrys på toppen.
  • Bag retten ved 200 grader varmluft indtil osten er brun på toppen - det tager cirka 20 minutter.
  • Nyd retten i godt selskab. 🥰
 

Velbekomme!

5 kommentarer

  • Mega lækker ret.
    Det var et stort hit herhjemme😊

    Cecilie
  • Omg omg omg jeg elsker det 😍

    Charlotte
  • Hejsa
    Koger du pastaen inden?
    Hilsen Henriette 😋

    Henriette
  • Super lækker og nem ret… specielt når ens mand laver den👏🏼😁

    Sofie Svale
  • Hej Signe. Herhjemme elsker vi bare den her opskrift. Både den 1-årige, den 11-årige og de voksne. Den er helt genial og jeg vil gerne opfordre andre til at prøve den af. Og den er oven i købet super nem at lave på en hverdag. V.h. Marlene.

    Marlene Damgaard

Indsend en kommentar