Morgencrumble med blåbær og kokos (+10 mdr.*)

Denne crumble smager ret så kageagtigt uden at være den sødeste sag i verden (tilføj lidt sukker, hvis du har lyst - det sker der absolut kun gode sager af) og er en dejlig tilføjelse til morgenmadsrepertoiret. Især med en klat mascarpone eller lidt creme fraiche til!

 
*I overskriften står der "+10 mdr.", men det er udelukkende fordi crumblelaget godt kan blive lidt hårdt for nogen. Findel crumblelaget mere - eller undlad det helt og bag kagen i kortere tid (eller lad den evt. stå natten over i køleskabet uden at bage den. Da den er uden æg, er det helt i orden). Så kan selv de helt små på 6+ måneder være med. :)


Morgencrumble med blåbær og kokos på gul tallerken med creme fraiche som topping


Morgencrumble

 

Giver cirka 6-9 portioner
Tid i alt: 40 min.
Kan fryses (smager bedst opvarmet i ovn, når den tages fra frost)
 

Det skal du bruge

Forberedelse

  • 12-14 dadler, friske (de dér helt bløde nogen i æske)
  • 1 dl vand

Bund

  • 4 dl havregryn, finvalsede (bund)
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 20 g smør, smeltet 
  • 2-3 dl mælk
  • 2 spsk dadelmasse

Blåbærfyld

  • 225 g blåbær, frosne
  • 2 spsk dadelmasse
  • 2 tsk Maizena
  • 0,5 dl vand

Crumble

  • 3 dl havregryn, finvalsede 
  • 1 dl hvedemel 
  • 1 dl kokosmel
  • 40 g smør, koldt, i tern
  • resten af dadelmassen 
 

Det skal du gøre

  • Start med at fjerne stenene fra dadlerne og blend dem til en ensartet masse sammen med vandet.
  • Tag en skål og hæld havregryn, vaniljesukker, smeltet smør, mælk (lad være med at tilføje al mælken på én gang - mængden svinger lidt alt efter typen af havregryn) og 2 spiseskefulde af dadelmassen heri.
  • Rør dejen sammen (det skal ligne havregrød).
  • Hæld blåbærrene og 2 spiseskefulde af dadelmassen i en lille gryde og bring det i kog.
  • Opløs Maizena i vandet og hæld det i gryden.
  • Kog det op så det tykner (i cirka 2 minutter) og tag det derefter af blusset.
  • Tag en ny skål og bland havregryn, hvedemel, kokosmel, smør og resten af dadelmassen heri.
  • Bland det kun lige til smørret er fordelt - det er nemmest at "nulre" det sammen i hånden.
  • Hæld havregrødsdejen (den til bunden) i en form på 24,5 cm x 24,5 cm foret med bagepapir, fordel blåbærmassen ovenpå og slut af med crumble.
  • Bag den ved 190 grader varmluft i cirka 20 minutter.
  • Den smager absolut bedst, når den er nylavet, så nyd den eksempelvis med frisk frugt og en klat creme fraiche til. 
 

Velbekomme!

Indsend en kommentar