Morgencrumble med blåbær og kokos (+10 mdr.*)
Denne crumble smager ret så kageagtigt uden at være den sødeste sag i verden (tilføj lidt sukker, hvis du har lyst - det sker der absolut kun gode sager af) og er en dejlig tilføjelse til morgenmadsrepertoiret. Især med en klat mascarpone eller lidt creme fraiche til!
*I overskriften står der "+10 mdr.", men det er udelukkende fordi crumblelaget godt kan blive lidt hårdt for nogen. Findel crumblelaget mere - eller undlad det helt og bag kagen i kortere tid (eller lad den evt. stå natten over i køleskabet uden at bage den. Da den er uden æg, er det helt i orden). Så kan selv de helt små på 6+ måneder være med. :)
Morgencrumble
Giver cirka 6-9 portioner
Tid i alt: 40 min.
Kan fryses (smager bedst opvarmet i ovn, når den tages fra frost)
Det skal du bruge
Forberedelse
- 12-14 dadler, friske (de dér helt bløde nogen i æske)
- 1 dl vand
Bund
- 4 dl havregryn, finvalsede (bund)
- 1 tsk vaniljesukker
- 20 g smør, smeltet
- 2-3 dl mælk
- 2 spsk dadelmasse
Blåbærfyld
- 225 g blåbær, frosne
- 2 spsk dadelmasse
- 2 tsk Maizena
- 0,5 dl vand
Crumble
- 3 dl havregryn, finvalsede
- 1 dl hvedemel
- 1 dl kokosmel
- 40 g smør, koldt, i tern
- resten af dadelmassen
Det skal du gøre
- Start med at fjerne stenene fra dadlerne og blend dem til en ensartet masse sammen med vandet.
- Tag en skål og hæld havregryn, vaniljesukker, smeltet smør, mælk (lad være med at tilføje al mælken på én gang - mængden svinger lidt alt efter typen af havregryn) og 2 spiseskefulde af dadelmassen heri.
- Rør dejen sammen (det skal ligne havregrød).
- Hæld blåbærrene og 2 spiseskefulde af dadelmassen i en lille gryde og bring det i kog.
- Opløs Maizena i vandet og hæld det i gryden.
- Kog det op så det tykner (i cirka 2 minutter) og tag det derefter af blusset.
- Tag en ny skål og bland havregryn, hvedemel, kokosmel, smør og resten af dadelmassen heri.
- Bland det kun lige til smørret er fordelt - det er nemmest at "nulre" det sammen i hånden.
- Hæld havregrødsdejen (den til bunden) i en form på 24,5 cm x 24,5 cm foret med bagepapir, fordel blåbærmassen ovenpå og slut af med crumble.
- Bag den ved 190 grader varmluft i cirka 20 minutter.
- Den smager absolut bedst, når den er nylavet, så nyd den eksempelvis med frisk frugt og en klat creme fraiche til.