Øllebrød (6+ mdr.)
Øllebrød er en rigtig klassiker. Jeg laver den med et tvist af citron og vanilje og det giver virkelig liiige det sidste pep til grøden.
Det var en tidligere kollega, der rådede mig til at putte lidt citronskal i øllebrøden - og jeg har aldrig set mig tilbage siden. ;)
Da Karla var yngre, tilsatte jeg altid modermælkserstatning (MME) når grøden havde kølet til spisetemperatur. Det gør jeg ikke så ofte længere. Men jeg tilføjer altid forskellige toppings, da jeg synes det gør øllebrøden så meget bedre - og så er der altid noget, som Karla - som er notorisk grødhader og modstander af madning - kan sidde med selv.
Øllebrød
Giver cirka 2 portioner
Tid i alt: 20 min.
Kan fryses! (uden mælk og fedtstof)
Ingredienser
-
100 g rugbrød (cirka 2 skiver)
-
2 1/2-3 dl vand
-
1/3 tsk vaniljesukker
-
Revet citronskal efter smag (jeg bruger mindre end 1/4 tsk)
I hvad der svarer til halvdelen af portionen, tilføjer jeg desuden - inden servering og efter øllebrøden er kølet til spisetemperatur:
-
1 tsk sveskemos
-
1 tsk usaltet smør
-
2 skeer MME (skeen fra bøtten)
Fremgangsmåde
-
Riv/skær brødet i mindre stykker.
-
Smid brødet i en gryde og hæld vand på.
-
Kog rugbrødet til den ønskede konsistens er opnået - tilsæt mere vand, hvis du synes den er for tyk.
-
Tag øllebrøden af varmen og tilføj vanilje og citronskal.
-
Tilføj evt. sveskemos, smør og MME inden servering.
Hvilken rugbrød bruger du?
Tilføjer du bare MME som pulverform eller blander du det med vand først inden du putter det i?