Sesamsnacks med solsikkekerner og rosiner (glutenfri)
Sesamsnacks med solsikkekerner og rosiner (glutenfri)
Et barndomsminde bragt til live!
Det er, hvad disse sesamsnacks repræsenterer for mig. Da jeg var barn, fik vi nemlig altid nogle virkelig lækre sesamsnacks fra Aldi, når vi var hos min mormor og morfar.
Dem har jeg gået og tænkt på LÆNGE - og derfor var jeg nød til at forsøge at lave min egen version. Og det lykkedes!
De er sprøde og chewy på én og samme tid - og smager af "liiiige én mere".
Desuden er de glutenfri - og opskriften stammer fra e-bogen DEN UDEN GLUTEN (udkommer 10/10 2025). Den skal du VIRKELIG glæde dig til (ahem ... helt ydmygt sagt, ik').
Her får du opskriften:
Sesamsnacks med solsikkekerner og rosiner
Antal: 40-60 styk
Tid: 30 minutter
DET SKAL DU BRUGE
40 g solsikkekerner
100 g sesamfrø
100 g honning (jeg bruger dansk blomsterhonning, den faste slags - men brug bare den, du har)
50 g rosiner
1/3 tsk havsalt
rapsolie til bagepapiret
DET SKAL DU GØRE
Rist solsikkekernerne på en tør pande ved middelhøj varme indtil de er let gyldne.
Hæld dem i en skål og gentag processen med sesamfrøene.
Hæld også sesamfrøene i en skål, når de er ristede (så du ikke risikerer, at de får for meget).
Gør to stykker bagepapir klar ved at smøre dem på den ene side med lidt olie.
Kom honning i en gryde og lad det koge op under omrøring.
Lad det koge i cirka 3 minutter.
Tag gryden af varmen og tilføj solsikkekerner, sesamfrø, rosiner og salt.
Rør rundt og hæld massen ud på det ene stykke bagepapir med olie på.
Form massen til en firkant (så godt du kan).
Placér det andet stykke bagepapir med den olierede side nedad mod sesammassen og udrul massen så tyndt som muligt.
Skær den ud i mindre stykker imens den stadig er lidt lun.
Lad snacksene køle helt af og opbevar dem i en lufttæt beholder.
De er geniale i madpakken, som eftermiddagssnack - eller bare fordi (pas på med at have dem for tæt på om aftenen efter putning ... jeg si'r det bar').
VELBEKOMME!